De EGR klep is standaard aanwezig op alle moderne diesel auto’s maar wat is deze klep nu precies en hoe werkt het eigenlijk?

Wat is een EGR klep?

EGR staat voor Exhaust Gas Recirculation (uitlaat gas recirculatie) in het kort gezegd komt het er op neer dat een EGR klep er voor zorgt dat er minder NOx in de lucht terecht komt. NOx is de scheikundige benaming voor stikstofdioxide en dit is erg slecht voor het milieu.
Een EGR klep is in moderne diesel auto’s vanuit de fabriek standaard aanwezig.

Hoe werkt een EGR klep?

Een EGR klep bevindt zich in het motorsysteem en stuurt zuurstofarme uitlaatgassen terug naar de verbrandingskamer in de motor om vervolgens opnieuw te worden gebruikt, op deze manier komt er minder NOx in de lucht terecht.
Echter kan de EGR klep na verloop van tijd zelf vervuild raken door de uitlaatgassen en op den duur zelfs verstopt raken. Wanneer dit het geval is merkt u dat aan uw auto. Zo heeft de auto minder trekkracht, slaat de auto zwarte rook uit of u merkt dat de auto plotseling meer brandstof verbruikt dan normaal. In dat geval zult u uw EGR klep moeten laten reinigen of vervangen.

Problemen met uw EGR klep?

Wanneer u één van bovenstaande problemen ervaart kan het goed zijn dat uw EGR klep verstopt is geraakt maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bekijk op deze pagina een overzicht van alle mogelijke symptomen van een verstopte EGR klep.
Denkt u dat uw EGR klep tocht verstopt is geraakt en wilt u deze laten reinigen of vervangen?
Neem dan contact op met Ecu-Soft. Wij hebben al vele jaren ervaring met de reiniging en vervanging van EGR kleppen en roetfilters. Daarnaast zijn wij dé chiptuning expert van België en Nederland.

Neemt u voor vragen over uw EGR, roetfilter of chiptuning van uw auto contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

 


 

 

 

egr klep