Wanneer het dpf lampje op uw dashboard gaat branden betekend dit vaak dat uw roetfilter verstopt of verzadigt is geraakt. Uw roetfilter vernieuwen verhelpt dan dit probleem. Toch is dit niet altijd noodzakelijk…

Roetfilter vernieuwen

Zoals gezegd kan uw roetfilter, ook wel dpf genaamd, na verloop van tijd verzadigt raken. Het roetfilter in uw dieselauto zorgt ervoor dat roetdeeltjes die vrijkomen bij de verbanding van de diesel in de motor niet via de uitlaat in de lucht terecht komen en schade toebrengen aan het milieu. Wanneer het roetfilter te vol raakt zal de motor tijdelijk de uitlaatgassen verhitten en daarmee de roetdeeltjes verbranden tot fijnstof. Echter na verloop van tijd zal dit niet meer afdoende zijn en zal het roetfilter onvermijdelijk verstopt raken. In dat geval moet u het roetfilter vernieuwen.

Roetfilter vernieuwen niet altijd nodig.

Uw roetfilter vernieuwen is niet in alle gevallen noodzakelijk. Wanneer u niet te lang doorrijdt met een verstopt roetfilter kunnen wij in veel gevallen uw roetfilter reinigen. Zo bespaart u de kosten van een nieuw roetfilter. Echter dient u er wel rekening mee te houden dat een nieuw roetfilter over het algemeen een langere levensduur heeft dan een filter dat meerdere malen gereinigd is.

Hoe moet u een roetfilter vernieuwen.

Zelf een roetfilter vernieuwen is over het algemeen sterk af te raden. Behalve als u een ervaren automonteur bent is dit voor de meeste mensen een onbegonnen klus. De verwijdering van het oude en de plaatsing van het nieuwe filter komt zo precies en nauwkeurig dat wanneer dit niet goed gebeurt storingen kunnen ontstaan in de ecu van de auto. Dit leidt tot nog meer problemen en bovendien kosten.
Laat uw roetfilter vernieuwen daarom altijd over aan een vakkundig expert met ervaring.

Ecu-Soft, expert in roetfilter vernieuwen.

Ecu-Soft in Dilsen-Stokkum is dé expert op het gebied van roetfilter vernieuwen, Chiptuning en overige auto modificaties. Wij zijn al jaren een begrip in de regio en hebben al vele auto’s mogen voorzien van een nieuw roetfilter. Niet alleen hebben wij veel ervaring, we zijn bovendien één van de meest voordeligste op de markt. Wanneer uw roetfilter toe is aan vervangen neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Neem contact met ons op

roetfilter vernieuwen

 

roetfilter vernieuwen