Wanneer er zich in uw auto EGR klep problemen voordoen is het van belang dat u hier niet te lang mee blijft doorrijden, dit kan namelijk zorgen voor enorm hoge kosten.

Wat is de EGR klep?

Een EGR klep zit in de motor van alle moderne diesel wagens. Deze klep zorgt ervoor dat een deel van de uitlaatgassen terug wordt gestuurd naar de verbrandingskamer van de motor om daar vervolgens opnieuw gebruikt te worden. Dit verminderd de uitstoot van NOx en zorgt ervoor dat uw auto minder belastend is voor het milieu.
Omdat er constant uitlaatgassen door deze klep worden gevoerd bestaat het risico dat de klep vervuild raakt en niet meer (goed) zijn werk kan doen. Dit heeft als gevolg dat de uitlaatgassen in de motor blijven hangen en dit is op den duur schadelijk voor uw auto, na verloop van tijd zult u EGR klep problemen gaan ervaren.

egr klep problemen

EGR klep problemen herkennen

Wanneer er EGR klep problemen ontstaan in uw auto kan dit meerdere oorzaken hebben, het is in dat geval van belang dat u op tijd uw EGR klep laat vervangen of laat reinigen. Een niet (goed) werkende EGR klep uit zich over het algemeen in één of meer van de volgende symptomen:

  • Het motor storing lampje op het dashboard licht op.
  • De auto heeft minder trekkracht of vermogen.
  • Het brandstofverbruik neemt onverklaarbaar toe.
  • De motor stottert.
  • Er komt zwarte rook uit de uitlaat.
  • Er is sprake van onregelmatige vermogensopbouw.

Ervaart u een van bovenstaande problemen met uw auto? Dan kan het goed zijn dat uw EGR klep verstopt zit of defect is. In dat geval zult u uw EGR klep moeten laten vervangen of laten reinigen.

In dat geval bent u bij Ecu-Soft aan het juiste adres.
Bij Ecu-Soft werken we snel, voordelig en communiceren we vooraf duidelijk over de kosten. Ervaart u EGR klep problemen? Neem dan nu contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvende offerte

 

egr klep problemen

 

 

 

egr klep problemen