Onze Bapro testbank

Meten is weten, zeker bij tuning is dit een belangrijk gegeven. Bij de ontwikkeling van een tuning is een testbank, ook wel vermogensbank genoemd, een must. De testbank bij Ecu-Soft wordt dan ook veel gebruikt. Na een simulatie op onze betrouwbare testbank weet u precies hoeveel vermogen (PK en koppel) uw auto levert.

Op de testbank worden simulaties gedaan en doorloopt de auto trajecten die ook real-time op de weg voorkomen. U kunt hierbij denken aan bergopwaarts rijden of rijden met zware belasting. Via onze software kunnen wij precies bijhouden hoe de auto onder belasting presteert. Eventuele problemen komen hierbij snel aan het licht. De testbank van Ecu-Soft kan ook ingezet worden bij het zoeken en oplossen van specifieke problemen voor garages.

Onze Bapro testbank

Bij Ecu-Soft beschikken we over een testbank van het Italiaanse merk Bapro. Bapro is de enige producent die testbanken aflevert mét homologatie-attest. Het homologatie-attest is een attest voor tuningsonderdelen met een E-goedkeuringsmerk, te bekomen via de invoerder of fabrikant van het onderdeel.

Deze testbank kenmerkt zich door de hoogstaande kwaliteit en nauwkeurigheid bij testresultaten. Daarnaast beschikt onze Bapro-testbank, voorzien van de meest geavanceerde software, over zeer lichte rollen wat een zeer nauwkeurige meting ten goede komt.

Voordelen Bapro testbank

  • Dubbele rem (voor- en achteras) hiermee meten wij vermogens tot boven 2000 Pk probleemloos, live mapping is dus perfect mogelijk.
  • Simulatie van verschillende rijcondities (bergop, zwaar geladen, etc.)
  • Maximumsnelheidstest mét weerstandsimulatie
  • Grote, maar lichte onderling gelinkte gegroefde rollen zorgen voor een perfecte meting zonder slip en zonder onnodige belastingen van de banden
  • Geïntegreerde bandentemperatuur controle module, de software geeft aan wanneer de bandentemperatuur te hoog dreigt te gaan
  • Remmen met onafhankelijke sturing (Tricore processor controlled), zelfs bij PC crash zal de meting veilig worden afgebroken om schade aan de wagen te elimineren
  • Geïntegreerd weerstation voor een perfecte vermogensmeting met automatische correctie factor (DIN, SAE, …)
  • Bijzonder krachtig koeling systeem (luchtsnelheden van meer dan 180Km/h kunnen worden gereproduceerd, zoals veelal vereist voor wagens met hogere vermogens
Maak direct een afspraak 

Ecu-Soft Bapro Testbank

Hierboven ziet u onze Bapro-testbank welke wij momenteel gebruiken. Staat uw auto hier binnenkort ook?

Alle prestaties die u graag van uw auto wilt weten zijn te meten en simuleren met onze testbank.

Bent u geïnteresseerd om de prestaties van uw auto te meten op onze testbank? Neemt u dan gerust contact met ons op! Neem voor een vermogensmeting bij Ecu-Soft contact op voor een prijsindicatie.

Wij testen ook al onze materialen en technieken op onze testbank goed uit. Zo hebben wij speciaal gekozen voor pipercross sportfilters na verschillende testen op onze testbank.

© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden