Om schadelijke uitstoot van roet terug te dringen worden sinds 2007 nieuwe dieselauto’s voorzien van een roetfilter of DPF (Diesel Partikel Filter). Een roetfilter filtert de fijnstof uit de uitlaatgassen, maar raakt op een bepaald moment zelf verzadigd. Op dat moment zal de boordcomputer het roetfilter regenereren door ervoor te zorgen dat de uitlaatgassen zo heet worden dat het roet zelf verbrandt. Tijdens deze verbranding blijft altijd wat as achter dat niet verbrandt. Het is dit beetje as dat uiteindelijk het roetfilter verzadigt, waardoor het vervangen moet worden. Dit kan een kostbare reparatie zijn. Wanneer u het roetfilter door de specialisten van Ecu-Soft laat verwijderen, voorkomt u problemen met het roetfilter.

Voordelen om uw roetfilter te laten verwijderen

Een roetfilter neemt ook nog eens veel vermogen weg. Bij sommige turbo geblazen automerken tot wel 15pk en een 25Nm aan trekkracht wat het roetfilter tegenhoudt Ook zorgt de roetfilter voor een verhoogd dieselverbruik. Als ECU-Soft de software van uw auto heeft aangepast is geen extra diesel nodig om de filter te regenereren en u hoeft ook nooit meer een roetfilter te vervangen.

Voordelen verwijderen roetfilter (DPF) op een rijtje; 

  • Nooit meer hoeven vervangen van het roetfilter. 
  • Meer tot veel meer vermogen (de turbo kan eerder zijn druk opbouwen).
  • Lager brandstofverbruik tot maar liefst 25%!

Wist u dat een roetfilter soms 5 tot 6 keer over de volledige levensduur van een auto moet worden vervangen? Deze kosten kunnen dus enorm oplopen!

Roetfilter verwijderen door Ecu-Soft

ECU-Soft heeft een goede prijstechnische en zeer effectieve oplossing om meer vermogen uit uw auto te halen. We maken het roetfilter leeg en schakelen deze softwarematig uit in het motormanagement. Als u alleen de filter zou verwijderen dan gaat de auto meteen in noodloop en zullen er foutmeldingen in het diagnose systeem zitten waardoor uw auto zelfs afgekeurd wordt. Het is dus echt essentieel dat wij deze in de software uitschakelen. Zodoende gaan er dan ook geen waarschuwingslampjes branden op het dashboard en wordt het regeneratieproces niet meer gestart.

Kosten voor het softwarematig wegschrijven van de roetfilter zijn voor personenauto's, afhankelijke van het type auto tussen de 399 euro en 599 euro, inclusief demonteren en leegmaken van het roetfilter. Wij werken niet met een uurtarief, maar met een vaste prijs vooraf. Zo weet u altijd op voorhand wat de definitieve prijs zal worden.

Voordelig de roetfilter laten verwijderen

Voor slechts 299 euro wordt de software aangepast voor dpf off.  Voor slechts 449 euro wordt de software aangepast, het roetfilter gedemonteerd en leeggehaald en weer netjes gemonteerd. Om het nog mooier te maken voorzien we voor slechts 100 euro extra uw auto ook meteen van chiptuning/eco tuning!

Nooit meer roetfilter problemen na een bezoekje aan Ecu-Soft!

Direct een afspraak maken