Pipercross Sportfilters

Wij mogen met trots zeggen dat wij importeur zijn van Pipercross motorsport filters. Wij zijn deze samenwerking met Pipercross aangegaan nadat wij verschillende merken luchtfilters hebben getest op onze testbank. Hieruit is direct bewezen dat de Pipercross filters het beste en meeste rendement opleveren tegenover andere filters van merken als Green, K&N, BMC enz.

De filters van Pipercross hebben zich in onze jarenlange samenwerking dubbel en dwars bewezen. Pipercross luchtfilters zijn bijzonder geschikt in combinatie met chiptuning.

Wilt u meer vermogen en een leuk, sportief geluid of enkel meer lucht door middel van een inleg vervangingsfilter? Dan bent u het beste uit met een Pipercross sportfilter.

Waarom Pipercross sportfilters?

Bijna alle grote fabrikanten van vervangende sportfilters gebruiken als toevoeging olie zodat een filter uitwasbaar zou zijn. Echter brengt dit al snel problemen met zich mee! Doordat een filter tussen de lagen ingeolied is, gaat de lucht die door de filter komt de luchtmassameter vervuilen. De luchtmassameter is één van de belangrijkste factoren als het om souplesse gaat en om het benzine- en dieselverbruik van uw auto of motor. Tevens zorgt een vervuilde luchtmassameter voor een tekort aan vermogen.

Pipercross is volledig olievrij en werkt met een speciaal voor Pipercross ontwikkeld meerlaags polyurethaan composiet. Alleen dit materiaal en bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van sportfilters resulteert in een product van de hoogste kwaliteit die zowel maximaal koppel levert als voor een optimale luchtdoorstroming zorgt.

Waarom een olievrije luchtfilter?

Bosch, de grootste leverancier van luchtmassameters bevestigt: oliedampen beschadigen per direct de luchtmassameter! Oliedamp verbrandt met de tijd letterlijk de filmlaag die op de sensor zit in een luchtmassameter. Dit leidt, zoals ook bevestigd door BOSCH, tot onjuiste metingen of erger, tot falen van de LMM.

Met Pipercross sportfilters kunt u dit voorkomen. Een Pipercross filter vermindert de kans op dure reparaties en vervanging van een luchtmassameter. Pipercross maakt ook een nog betere aanpassing in de software mogelijk en we kunnen daardoor op gebied van tuning nog meer winst behalen in vermogen. Voertuigen met een Pipercross filter kunnen dus nog beter met een olievrije luchtfilter worden afgestemd.

Meer en meer bedrijven in de tuningwereld gebruiken uitsluitend een Pipercross luchtfilter. Een geoliede filter is zeer vervelend en tijdrovend om schoon te maken. Bij een Pipercross luchtfilter zijn er geen olie residuen. Na een snelle en eenvoudige reiniging plaatst u de filter en hij is dan weer 100% als nieuw zonder hem weer in te spuiten met olie of iets dergelijks.

En last but not least is de aankoop van een olievrije Pipercross Luchtfilters ook nog eens eenmalig en hoeft u dus niet telkens een nieuwe te kopen. Hierdoor bespaart u dus financiële uitgaven! U hoeft ook geen dure olie te kopen om de filter in te smeren.

Kwaliteit en veiligheid – hier staat Pipercross samen met ECU-Soft voor!

Aangezien een originele papieren filter een zeer korte levensduur heeft en slechts een beperkte luchtstroom is een Pipercross het perfecte alternatief. Zonder afbreuk te doen aan de bescherming van uw motor, de prestaties en onbeperkte levensduur .
Ontworpen voor een betere luchtdoorstroming vervangt een Pipercross paneel filter de in de fabriek geïnstalleerde luchtfilter.

De installatie is zeer eenvoudig: de oude filter wordt enkel vervangen door de Pipercross luchtfilter, al meteen kan de motor weer vrij ademen.

Als vuildeeltjes in de lucht opgevangen worden door een papier of een katoenen filter resulteert dit in verloop van tijd in een steeds groeiende drukval, de motor komt al snel lucht tekort en dit leidt tot aanzienlijke vermindering van de prestaties.

Dankzij de diepe schuimstructuur van het Pipercross luchtfilter kan de lucht er altijd perfect doorheen.

Welke voordelen biedt een Pipercross filter nu precies?

Wel 30 tot 40 % meer luchtopbrengst dan met een originele papieren filter.

Bijna alle grote fabrikanten van sportfilters maken gebruik van een meerdere lagen filter. Door de meerdere lagen dient de filter flink met olie behandeld te worden om wrijvingen te voorkomen. Gebruik van olie bij een luchtfilter werkt zoals bewezen toch niet zo goed en heeft totaal geen meerwaarde bij het ontwerpen van een filter.

Pipercross levert:

  1. Aluminium structuur met een epoxy deklaag
  2. Special katoenen gas (speciaal katoen voor maximale duurzaamheid en sublieme prestaties)
  3. Rubberen structuur dat in één enkel stuk zonder gelaste verbindingen is gemaakt (geen hard plastic zoals andere luchtfilter merken)
  4. Een filter die NIET ingeölied hoeft te worden.
  5. Een sportfilter die niet wordt aangetast door vocht, zelfs als de filter helemaal nat geweest is.
  6. Minder brandstofverbruik door een optimale verbranding.
  7. Geen dure vervangingsfilters bij de kleine en grote beurt.
  8. Vervormt nooit (bekend probleem bij andere merken)
  9. Levenslange garantie

Deze filters komen ook in uw bestaande luchtfilterhuis ter vervanging van de originele papierfilter. Dit resulteert in een veel directer gasrespons, meer trekkracht en vermogen en een perfecte verbranding. Zeer geschikt in combinatie met chiptuning.

Filters zijn bij ons direct leverbaar.

Wilt u zelf dealer worden van het merk Pipercross neem dan contact met ons op en wij kunnen u leveren met een zeer hoge korting.

Meer informatie

© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden