Uw roetfilter vervangen heeft als belangrijkste voordeel dat u uw motor schoon houdt en hiermee de levensduur van uw auto verlengt. Echter is dit vaak geen goedkope oplossing. Maar er zijn andere oplossingen.


Wat is een roetfilter?

Sinds 2007 worden alle nieuwe dieselauto’s voorzien van een zogeheten roetfilter. Dit filter zorgt ervoor dat de roetdeeltjes in de uitlaatgassen worden gefilterd en niet in de lucht terecht komen.
Wanneer het roetfilter vol raakt worden de uitlaatgassen tijdelijk verhoogd tot een temperatuur van tussen de 450 en 600 graden Celsius. Bij deze temperaturen verbranden de roetdeeltjes tot as en deze as kan wél door het filter de uitlaat verlaten.  Dit noemen we ‘regenereren’ en zo komt er weer ruimte vrij om nieuwe roetdeeltjes op te vangen.

Roetfilter vervangen

Wanneer u niet veel lange afstanden aflegt met de auto krijgt de motor niet de kans om de uitlaatgassen voldoende te verhitten en dus de fijnstof te verbranden. Na verloop van tijd zal het filter verzadigd raken en zal het roetfilterlampje op het dashboard gaan branden. Dit kan ook komen door een defect aan de auto en wanneer u hier te lang mee door rijdt kan dit schadelijk zijn voor uw wagen. Soms in het mogelijk om in de garage opnieuw te regenereren maar dit is niet altijd het geval, in dat geval moet het roetfilter vervangen worden. 

Roetfilter vervangen bij Ecu-soft

Veel bedrijven bieden aan om uw roetfilter definitief te verwijderen. Al lijkt dit misschien een mooie oplossing, niets is minder waar. Sinds 2018 is het bij wet verboden om uw roetfilter te laten verwijderen en zal uw auto ook niet door de APK komen wanneer blijkt dat uw roetfilter (deels) niet aanwezig is.
Bij Ecu-Soft werken we snel, voordelig en bovenal veilig. Wij vervangen uw vuile roetfilter door een schoon nieuw exemplaar. Dit kan al vanaf €449,00 inclusief montage afhankelijk van merk en model. Dit is nagenoeg dezelfde prijs als dat u ergens anders kwijt bent om het  filter te laten verwijderen.

Hebt u ook een (vuil) roetfilter in uw diesel of heeft u een vraag? Informeer dan snel naar de mogelijkheden.

 

Meer informatie

roetfilter vervangen

roetfilter vervangen

roetfilter vervangen