Tuning

Automotoren worden door een ECU (Electronic Control Unit) aangestuurd. In deze Ecu kunnen softwarematige aanpassingen worden gedaan die de prestaties van de auto verbeteren. Benieuwd naar onze werkwijze?

Er zijn diverse soorten tuning mogelijk en wij informeren u graag over de mogelijkheden. Vraag een Offerte Chiptuning aan!

Tuning

Er zijn verschillende tuning mogelijkheden bij Ecu-Soft.

Eco-Tuning

Eco-Tuning bij Ecu-Soft kunt u toepassen op uw auto, bestelbus of vrachtwagen. Hiermee worden bepaalde besparingen gerealiseerd, Dit houdt in dat brandstofbesparing wordt gerealiseerd voor elk voertuig. Daarnaast wordt de rijsouplesse voor elk voertuig verhoogd. Er hoeft geen extra apparatuur ingebouwd te worden. Het is snel geïnstalleerd en goedkoop in aanschaf.

BDM-Tuning

Bij sommige voertuigen is het niet meer mogelijk om via 0BD2 data te lezen en te herschrijven. BDM-Tuning biedt nieuwe mogelijkheden voor het rechtstreeks herprogrammeren van de ecu.

OBD-Tuning

OBD-Tuning is een speciaal soort motor tuning. Het kan erg snel gerealiseerd worden en daarmee erg populair. Na het uitlezen van een voertuig via deze tuning kan er een diagnose van een voertuig worden gesteld. Echter kan de tuning ook gebruikt worden voor het uitvoeren van tuning werkzaamheden. 

DSG-Tuning

Bij een DSG-Tuning kan de versnellingsbak meer koppel/vermogen verwerken en wordt de schakelsnelheid verkort. Daarnaast worden schakelpunten individueel afgesteld en specifieke parameteres geactiveerd of uitgeschakeld.

Wij krijgen wel eens de vraag of powerbox ook mogelijk is als tuning. Wij vinden dit een amateuristische manier van chiptunen. Lees meer over een powerbox.

Chiptuning kan voor zowel de auto als een vrachtwagen of bus. Voor alle automerken is chiptuning mogelijk. Op alle voertuigen is brandstofbesparing mogelijk. Bij Ecu Soft werken we snel en effectief. Hierdoor komen er wekelijks veel verschillende chauffeurs van vrachtwagens en bussen. Naast de besparing op brandstof zorgt chiptuning ook voor meer trekkracht van uw vrachtwagen. Voor de volgende merken van vrachtwagens kunnen wij chiptuning doen; DAF, MAN, Scania, Iveco, Mercedes Benz, Renault en Volvo.

 

Ik wil meer informatie  

Terug naar tuning pagina.

© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden